in ,

Få en god morgen

At møde til tiden er rigtig vigtigt for et skolebarn. At få en god morgen er vigtigt for alle i familien. Men hvordan undgår man konflikter og tøjkriser samtidig med, at man får afleveret i skolen til tiden? Man kan have de bedste intentioner om at få en afslappet morgen, og så alligevel går det tit galt.

Hvis I oplever at styrte ud af døren i sidste øjeblik, kan det være en idé at tage jeres morgenrutiner op til en kritisk gennemgang. En rolig morgen skal planlægges – og måske også øves.

Undersøg din morgen

Del morgen op i sekvenser (vækning, morgenmad, morgen-tv, påklædning, tandbørstning osv.). Er der et særligt tidspunkt på morgenen, hvor det oftest går galt? Hvis det eksempelvis handler om tøj, er det så noget, der kan forberedes aftenen inden – eller tackles på en anden måde? Tænk forslag igennem og tag gerne børnene med på råd.

Planlæg din morgen

Overvej hvad I kan gøre aftenen inden for at afhjælpe morgenstress:

  • Lægge morgendagens tøj frem på stolen (måske gælder det både børn og voksne?)
  • Smøre madpakke og lav ti-mad
  • Pak gymnastiktøjet
  • Find biblioteksbøger og pak dem i tasken
  • Dæk bord
  • Sæt skoletasken frem

Kig på tiden

Overvej om I skal stå ti minutter tidligere op – måske er det en god investering. Det kan også være, I skal skrue tidspunktet for at være ude af døren ti minutter frem. Så er der plads til, at tidsplanen skrider lidt, hvis børnene bliver kede af det eller bliver sure. Der sker næsten altid uforudsete ting, selvom I er godt forberedte.

Følg rutinerne

Følger I de samme rutiner hver morgen, er der stor sandsynlighed for, at jeres børn vil have nemmere ved at følge dem – selv i deres morgentåge.

Gennemgå “morgen-programmet”

Det kan være en idé at gennemgå morgenrutinerne med børnene, så de også ved, hvad der forventes af dem. For nogen kan det være en hjælp at have en tegning af eksempelvis tv, tøj, morgenmad, tandbørste og skoletaske. Sæt illustrationerne i den ”rigtige” rækkefølge.

Godmorgen!

What do you think?

Written by admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

0