in

Skolen og hverdagslivet

Jubiiii, nu er skolen igang og i er igennem den store første skoledag, TILLYKKE .

I hele sommeferien skulle der heldigvis ikke tænkes på madpakker og sengetider, men nu melder hverdagen sig som en brat opvågning. Rigtig hurtigt får alle familier ret travlt med at balancere mellem arbejde, skole, fritidsaktiviteter og madlavning…og madpakker.

Hvordan er det så lige, vi får denne hverdag til at hænge sammen?

Seks forslag følger her:

  • Lav en plan om søndagen for hvad der skal ske i den kommende uge: Hvem skal hente og aflevere, hvem skal lave mad, hvem køber fødselsdagsgaver osv. Kort sagt; fordel opgaverne og planlæg jeres tid.
  • Lav en madplan og køb stort ind, så skal I ikke tænke på indkøb og spise spaghetti med kødsauce 5 gange om ugen. Sørg for at have diverse grundingredienser i køkkenet og kød i fryseren, så kan det ikke gå helt galt.
  • Prøv at være på forkant med sommerfesten på skolen, forældremøder, fødselsdage osv.  Skriv det ned så snart I kender datoen og aftal med hinanden, hvem der skal deltage. Er der noget, der kræver babysitter, så book én med det samme.
  • Sluk din telefon når du kommer hjem om eftermiddagen eller sæt den på lydløs og tjek kort ind imellem, om der skulle være noget vigtigt. Vi kommer alle nemt til at bruge meget unødig tid på at tjekke mails, Facebook og opkald i stedet for at være sammen med børnene.
  • Lav regler for legeaftaler: Hvor mange gange kan I overskue på en uge? Det kan evt. være en fast dag, hvor jeres barn ved, at der har man legeaftaler.
  • Sæt tid af til aktiviteter med jeres børn. Det være sig alt lige fra en gåtur, til lektier og godnatlæsning.

Der er ikke nogen universel opskrift på det gode hverdagsliv. Det er meget individuelt, hvad der virker i hvilke familier. For nogle virker det med meget planlægning og overblik, andre vil helst tage dagene som de kommer. En ting er dog sikkert: Det er tidskrævende at være en familie. Børn kræver tid, også til bare at sidde på skødet af mor eller far og hygge lidt, læse bog, gå en tur, cykle, tale om dagen osv også selvom de nu er store skolebørn:-))

What do you think?

Written by admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

0