in ,

Apps til kommende små læsere

Lav en søgning på læringsapp og find et væld af forslag til, hvordan dit barn kan udforske bogstaver og blive motiveret til at begive sig ud i både stavning og læsning – eller bare lytte til en god fortælling. Førsteskoledag har samlet et par forslag til apps, der på forskellig vis kan motivere til den første læsning.

Stavepladen – Leg og stav over 121 ord

Udviklet af Scheutz & Clementsen

App’en “Stavepladen” giver rig mulighed for leg og læring med bogstaver. Igennem denne app får man fem forskellige måder at opdage bogstaver på. Der arbejdes både med bogstav-genkendelse og bogstavernes lyde, som bliver udtalt og sunget. Samtidig med at børnene lærer om bogstaverne, lærer de også at sætte bogstaverne sammen til ord.

Pris: Stavepladen koster 25 kr. i App Store og henvender sig til børn fra 4 år.

Knæk Læsekoden

Udviklet af Minitutor

Formålet med app’en er at træne bogstavernes form, skriveretning og lyd. Via ordbilleder kan børnene træne de 120 mest brugte ord, der jo ikke altid staves, som de lyder. I Politiken fik app’en 5 ud af 6 stjerner, og selve indholdet er udviklet af erfarne dansklærere og specialundervisningslærere.

Pris: Knæk Læsekoden koster 29 kr. Den henvender sig til børn ml. 4-10 år.

Bug Mazing

Udviklet af Little Bit Studio, LLC.

Dette er et eventyrspil udviklet til børn fra 3-6 år. Gennem eventyret skal man lege sig til læringen, og man kan træne færdigheder som at tælle, kritisk tænkning og finmotorik. Den er egnet til nye eller kommende skolebørn.

Pris: 16 kr. i App Store.

Mikro Dingo – Lær at læse

Udviklet af Gyldendal

Mikro Dingo er letlæsningsbøger med lix 4-6. Der er ti letlæsningsbøger med lyd, hvoraf den første bog er gratis. App’en er altså til dem, der allerede kan læse. Her kan man optage sin egen læsning og genhøre det bagefter, meget smart. Der medfølger også et stort forældreafsnit, hvor Gyldendal giver god vejledning og inspiration til læsning i hjemmet.

Pris: Den første bog er gratis, den næste koster 49 kr. og hele sættet koster 325 kr. i App Store.

Hunden Ib Light

Udviklet af MiniCosmos

Hunden Ib Light er til dem, der vil følge Ib i hans hyggelige eventyr. Du kan kilde Ib, fodre ham, lege med ham og hjælpe de fjollede rotter tilbage i kloakken. Der er ingen tekst, så spillet kan spilles uden forældre-hjælp. App’en får gode anmeldelser i App Store fra forældre, hvis børn har prøvet spillet.

Pris: Denne version er gratis i App Store, men tillægs versioner koster penge.

 

What do you think?

Written by admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

0