in

Før SFO og praktisk udstyr

Det er bestemt ved lov i 2006, at alle børn skal starte i børnehaveklasse, og det er efterfølgende vedtaget, at alle børn skal starte i skole det år, de fylder 6.

I efteråret før barnet skal starte i skole, modtager I et brev fra den kommune, hvor barnet skal starte skole. Her vil det fremgå, hvilken skole I hører til. Alle tilhører et bestemt skoledistrikt, og dette vil afgøre, hvilken skole man bliver tilbudt.

Hvad gør man, hvis man ikke ønsker den skole, der bliver tilbudt? Det er muligt at undersøge, om der er plads på de andre lokale skoler eller finde en privatskole.

På de fleste privatskoler skal man skrives op flere år før skolestart og især i hovedstaden, vil det være nødvendigt at skrive barnet op ved fødslen. Skoletilmelding i Københavns Kommune foregår digitalt på https://www.borger.dk/Sider/Skolestart.aspx.

Før SFO

I dag starter mange børn på et førskoleforløb, som foregår i SFO eller på fritidshjem. Et førskoleforløb starter typisk et par måneder inden sommerferien. I førskoleforløbet lærer børnene hinanden, de voksne og SFOen/fritidshjemmet at kende og øver de spilleregler, der nu gælder i deres nye skoleliv. Indholdet i denne periode kan variere, men typisk vil der være et mødetidspunkt og herefter skal børnene i gang med diverse aktiviteter. Det kan være skoleopgaver, lege, ture mm. Børnene vil måske møde deres kommende børnehaveklasselærere og se deres kommende undervisningslokale.

Fordelen ved at have et sådant forløb er, at børnene allerede har et vist kendskab til skolen, reglerne og kammeraterne, når skolen starter op i august. Derved er der færre ting at skulle fokusere på under skolestarten.

Valg af skoletaske, drikkedunk og madkasse

Ved valg af skoletaske, skal man se på barnets størrelse. Til et børnehaveklassebarn er en taske i medium størrelse passende.

Se eksempel på en god taske her

I nogle skoletasker følger der et penalhus med. Hvis ikke, skal man også sørge for at købe dette. Et penalhus bør være et ”folde ud-penalhus”, fordi det er nemt at overskue for barnet. Indholdet bør være minimalt: Tre gode skriveblyanter, farveblyanter, en blyantspidser, et viskelæder, og en saks. Eleverne får ikke brug for mere, da skolen også har skrive- og tegneredskaber, og det er kun en hjælp for barnet at have et minimum af redskaber at holde styr på og få med hjem.

Se eksempel på et penalhus her

Husk at det er jer som forældre, der skal hjælpe med at holde orden i penalhuset. Tjek det sammen med barnet en gang om ugen og se, om der mangler noget.

Madkassen skal kunne indeholde en medium-stor madpakke med mellemmåltider i. Det er en god ide at lægge en bunke grøntsager ved, som barnet kan gnave i i løbet af dagen. Man kan købe en madkasse med køleelement, så man er sikker på, at maden holder sig kold, hvis ikke der er køleskab i klasselokalet. Inden køb, så tjek om dit barn selv kan åbne og lukke madkassen. Mange er så stramme eller brede, at barnet ikke selv kan åbne madkassen. Skriv navn på låget. Der kan være andre, der har samme model.

Sørg også for at købe en drikkedunk, der er nem at åbne og lukke – og rengøre.

 

What do you think?

Written by admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

0