Størstedelen af de børn der starter i skole, skal også gå i SFO eller fritidshjem. Her mødes børnene efter skole (og evt. om morgenen) og laver forskellige aktiviteter og er sammen med deres skolekammerater. Efter den nye folkeskolereform, er det usikkert, hvordan og hvor længe børnene skal gå i SFO eller fritidshjem, men for de fleste børn bliver det fra kl.13.30 til hentetid. I disse tilbud kan der både være planlagte aktiviteter og fri leg. De planlagte aktiviteter kan være alt lige fra sport til syning, men da tilbuddet er i børnenes frie tid, vil det være op til børnene selv, hvilke ting de vil deltage i.

Hvor SFO’en altid ligger på selve skolen, er fritidshjemmene placeret udenfor skolens område, men ofte i nærheden af skolen. Er fritidshjemmet placeret længere væk, følges de mindre børn derover af en voksen. På SFO’en er børn fra 0.-3. klasse samlet om eftermiddagen, hvor fritidshjemmene samler børn fra flere skoler.

SFO’ens personale vil informere jer om de praktiske detaljer ved at gå i SFO. Når I indkaldes til det første møde om skolestart vil SFO’en ofte være repræsenteret, så I kan stille de spørgsmål, I måtte have. Mange SFO’er benytter sig af et nyhedsbrev, hvor man som forældre kan blive orienteret om nye regler, særlige aktiviteter og evt. månedsplaner.

What do you think?

Written by admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

0