in

Kort og brætspil til skolebørn

Vintervejret har ramt os, så Førsteskoledag synes, det er den perfekte timing at samle fem gode idéer til spilleaktiviteter hjemme hos jer. Især når spillene også styrker børnenes logiske sans og kendskab til tal, figurer, farver og motorik. Lets play!

Yatzy

Yatzy er et super godt terningspil, der øver både tal og hovedregning. Til Yatzy skal man bruge 5 eller 6 terninger, raflebægere samt en Yatzyblok. Man slår tre gange pr. tur, og her skal man f.eks. have så mange 2ere som muligt. Dette bliver skrevet i regnskabet, og til sidst vinder den med flest point. Hvis barnet har lidt svært ved tallene, kan man evt. bare spille den øverste del af blokken. Nogle butikker har også en børneudgave.

JuniorMatador og voksen Matador

Junior Matador er en børnevenlig udgave af det originale matadorspil. Her er tænkt over, at børn også skal kunne spille spillet, hvorfor det er forsimplet en smule. Ligesom i voksen Matador, skal man slå med en terning og flytte med sin brik. Når man lander på de forskellige felter, skal man så købe stedet med sine Matadorpenge. Den, der har flest penge til slut, vinder. Her lærer barnet både noget om at spille med terning, kende værdien af de forskellige felter, samt at bruge sine penge rigtigt.

Kortspil Krig

Esset er højst, 2er lavest. Hver spiller får halvdelen af et spil kort. Denne bunke placeres foran spilleren med billedsiden nedad. Spillerne vender nu begge det øverste kort på samme tid. Den, der har det højeste kort, vinder modstanderens kort. Når spillerne vender kort af samme værdi, bliver der krig. Begge lægger nu yderligere 3 kort frem, og det tredje afgør, hvem der vinder krigen. Vinderen tager alle de vendte kort fra modstanderen. De vundne kort placeres med bagsiden opad i bunden af vinderens kortstak. Der fortsættes til én af spillerne har vundet alle modstanderens kort.

Krig er godt til at øve kortenes udseende og værdi. Barnet skal også finde ud af betydning af af større eller mindre end.

SET

SET spillet har vundet en del priser, og det er ikke mindst pga. sin enkelhed samtidig med, at det virkelig sætter logikken på prøve. Det handler om, at man lægger 12 kort på bordet. Heraf skal spillerne så forsøge at danne sæt af tre kort. Et sæt kan være tre kort, som f.eks. har samme farve, mønster eller figur. I dette spil, skal barnet bruge sin logiske sans samt sit kendskab til forskellige former og figurer. Et godt spil til at lære at sortere og tænke sig godt om.

Klodsmajor

Dette spil handler, i al sin enkelhed, om at bygge et tårn af de klodser, der følger med. Tårnet bliver højere og højere. Når tårnet er færdigbygget, skal man slå med en terning med farver. Slår man en rød, skal man fjerne en rød klods. Efterhånden bliver tårnet mere og mere usikkert, og den som får tårnet til at vælte, bliver udråbt til Klodsmajor… I spillet øves både farver og motorik – og så er det sjovt og spændende.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0