in

Boganmeldelse af Hjerternes Dal

Meditationer for børn

Her på Første Skoledag har jeg fået tilsendt bogen “Hjerternes Dal- Meditationer til børn”– af Gitte Winter Graugaard, med henblik på en vurdering af hvorvidt denne bog er relevant for de tidlige skolebørn.

Selve bogen består af en masse gode børnemeditationer, der fører os igennem en magisk verden, der kan være yderst relevant for det nystartede skolebarn. (og i øvrigt også ældre børn). Skolestarten kan være en stresset periode for barnet og her kan meditationer, og andre stille stunder, være et godt redskab til at afhjælpe dette.

Jeg har tilladt mig at afprøve disse meditationer på begge mine piger på henholdsvis 7 og 9 år ved sengetid, hvilket virkede vældig positivt på begge.

Selve bogen er så fin og indbydende at pakke ud og vi fik straks lyst til at kigge nærmere i den!

Til at begynde med lagde jeg begge piger til rette ved sengetid og startede så på fortællingen, den store faldt straks til ro, det tog lidt længere tid med den mindste, men hun overgav sig da hun hørte om al kærligheden, der var samlet fra alle børns hjerter i Hjerternes dal! Det fine kærligheds sprog der er brugt i bogen, satte straks os alle tre i en særlig kærlig stemning.

Bogen er bygget op omkring et helt særligt indianer tema som omhandler de mest elementære ting; Jord, vand, ild og vand. Det er meningen at man som oplæser, skal starte op med et særligt afsnit der indfører børnene i den magiske verden, der giver en særlig stemning og en helt speciel ro. Vi møder Ørnefjer, som er vores rare og tålmodige guide og indianerhøvding, han skal sørge for at alle børn føler sig velkommen og taler direkte til børnene, hvilket de begge synes er rigtig spændende. Efterfølgende introducerer han, jorden, vandet, luften og ilden, alt sammen fortalt i et malende og eventyrligt sprog.

I de efterfølgende afsnit bliver vi så guidet videre med meditationerne; Flammedansernes bål, Den klare kilde, Den dybe eng og De milde vinde. Begge mine piger var meget fascineret af Flammedansernes bål, hvor det er muligt at kaste alle de dårlige oplevelser man kan have haft i løbet af dagen, ind på bålet. Her står flammedanserne klar til at modtage alle de ting man nu vil af med. Til sidst kan barnet så mærke hvor dejligt det er at komme af med den dårlige energi. Her udtalte den store pige at det fik dem til at føle sig”afslappet på den helt rare måde”. Det lyder umiddelbart lidt hokus pokus når jeg skriver om det her, men i praksis virker det helt naturligt at tale sig ind i dette univers!

Ved den klare kilde kan børnene få renset deres energi og blive fyldt op med den gode og kærlige energi, dette gøres med flere fortællinger om vand i forskellige farver og former.

På den dybe eng kommer vi igennem hele kroppen, hvilket får børnene til at slappe helt af, dette gørtes ved at børnene skal forestille sig de er et træ og skal lade rødderne finde vej igennem hele kroppen. Denne meditation fik begge piger til at falde i søvn, de var så afslappede.

Til sidst kommer børnene igennem De milde vinde hvor der kommer luft under vingerne, her hører vi De milde vindes klukkende kor. De fortæller om alle de dejlige børn der er i verden og hvordan de kan blive venner, “for børn der fylder deres hjerter op med kærlighed, er de bedste venner” Det er meget smukt skrevet og efterfølgende havde vi en snak om at have mange følelser i spil og blev enige om at det er skønt at være et lille lysende kærlighedsvæsen, men også hårdt til tider.

Alle disse meditationer kan bruges uafhængigt af hinanden, og der anbefales at børnene selv vælger hvilket element de vil besøge

Vi kan helt klart anbefale denne bog til børn i indskolingen, idet det magiske univers taler både til den 6-årige men helt klart også den 9-årige. Bogen kan give en dejlig ro ved sengetid, men jeg kan også sagtens forestille mig at bruge den om dagen, til at få en stille stund. Meditationerne taler direkte ind til barnets fantasi og til barnets hjerte der bliver fyldt op med kærlighed.

Udover den ro mediationerne kan give, oplever jeg også at bogen lægger op til en masse gode snakke om barnets følelser og anerkendelse af disse.

Du kan købe bogen HER

What do you think?

Written by admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

0